Om je beter van dienst te zijn, maakt Agentschap Innoveren & Ondernemen gebruik van cookies.
Ik begrijp het

Digitale durvers

Geschreven door VLAIO op

Of het nu een slimme Facebook-actie is, een splinternieuwe webshop, een unieke reeks blogposts of een tablet die uw klanten helpt in de winkel ... Elk klein en groot digitaal initiatief komt in aanmerking voor de ronkende titel van ‘Digitale Durver 2018’. Met deze wedstrijd wil Telenet Business elke Belgische ondernemer, klant of niet, inspireren om digitaal te evolueren. De winnaar van 2018 – Slagerij Henk uit Mariakerke - werd begin oktober gekozen uit alle inzendingen.

Afhalen in de versbox van Slagerij Henk

Bij Slagerij Henk in Mariakerke kan u het volledige assortiment online bestellen en afhalen in de versbox wanneer het u het beste past. Gedaan met aanschuiven in de wachtrij en weg met de stress om voor sluitingstijd in de winkel te zijn. Al meer dan 450 klanten bestellen online!

De webshop bekijken kan via https://meattime.be/slagerijhenk

Gebruiksgemak voor de klant staat centraal

Internet is niet het monopolie van grote prijsspelers, maar is er voor alle handelaars die het gebruiksgemak van de klant voorop stellen.

Het web is in eerste plaats een extra vitrine voor handelaars. Elke handelaar (hoe klein ook) kan zo aan bestaande en nieuwe klanten het aanbod en vooral de persoonlijke expertise onder de aandacht brengen.

Maar het internet maakt het ook makkelijker voor de klant om te kopen bij zijn/haar vertrouwde handelaar. Via een eenvoudig bestelformulier of via een uitgebreide webshop. Ook de andere finalisten stelden het gebruiksgemak van hun klanten voorop:

  • Optiek Dupont  (Heist-op-den-Berg): ’S avonds vanuit de zetel nog online brillen passen? Het kan! Met een selfie, webcam of foto upload bekijk je hoe monturen bij je passen. Favoriete monturen kan je vrijblijvend reserveren. (https://optiekdupont.be/)
  • Frituur Ferro (Bierbeek): Frietjes en snacks kan je ook online bestellen en afrekenen. Via sms krijg je bericht wanneer de bestelling klaar zal zijn. Klanten moeten minder lang wachten en de uitbater kan sneller (en dus meer) klanten bedienen. (http://www.ferro.be/)

Nog meer inspiratie? Er werden heel wat inspirerende filmpjes opgenomen van digitale durvers. Bekijk de filmpjes hier

 

En last but not least: Proficiat Henk, voor je ondernemerschap en je digitale durf!

 

Recente artikels

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, events en opleidingen.