Om je beter van dienst te zijn, maakt Agentschap Innoveren & Ondernemen gebruik van cookies.
Ik begrijp het

5 tips om als bedrijf vandaag nog met Pinterest aan de slag te gaan (gastblog)

Geschreven door VLAIO op

Pinterest lijkt een kanaal dat stilletjes aan het uitsterven is. Niets is minder waar. Volgens de statistieken van Digimeter zit 20% van de Vlamingen maandelijks op Pinterest. Met een piek bij de 20-50 jarigen. Pinterest is een inspiratiekanaal. Je vindt er inspiratie voor je interieur, kapsels, recepten, knutselwerken, reizen,...
Ook jij als bedrijf kan hier aanwezig zijn. Als je mensen eerst inspireert en vervolgens kan laten doorklikken naar je website gaan ze dit niet zien als reclame.

Ga aan de slag met borden en Pins

Je leest het goed. Op Pinterest maak je borden aan, die borden geef je een titel. Onder deze titel plaats je dan verschillende pins. Deze pins zijn verschillende foto’s waarop je kan doorklikken. Als je doorklikt op een pin krijg je extra informatie. Er kan ook een link naar een website staan.
Ga zelf eens zoeken op jouw producten, concurrenten,... en kijk wat je al allemaal kan vinden op Pinterest. Verkoop je zelf geen producten maar diensten? Ook dan kan je met originele borden anderen proberen inspireren. Als jouw inspiratie echt goed werkt kan je je online visibiliteit vergroten.


Ga voor een zakelijk account

Met een zakelijk account krijg je inzichten in je statistieken. Zo kan je jouw strategie geregeld evalueren en eventueel aanpassen.
Een zakelijk account geeft je ook de mogelijkheid om bepaalde pins te adverteren.
Zo kan een mooie foto van een bepaald product geadverteerd worden. Er staat wel in het klein bij dat jouw bericht gesponsord is maar Pinterest valt dit misschien net iets minder op en kom je niet als een advertentie binnen.

Heb je al een profiel op Pinterest? Geen probleem, je kan jouw profiel omvormen naar een zakelijk account. Op de volgende link kan je een nieuw (zakelijk) account aanmaken: https://nl.pinterest.com/business/create/

Less is more

Beelden zijn alles op Pinterest. Ze zijn het eerste dat je te zien krijgt. Het zijn die beelden die je moeten overtuigen om verder te klikken op de post. Investeer hier in. Ga niet voor de zoveelste stockfoto. Ga voor een mooie en originele foto. Het is beter dat je 10 goede posts maakt dan 100 posts waar er toch niemand op gaat doorklikken.

Een deelknop op jouw website

Plaats op je website een knop op jouw blog, webshop, website om de pagina te delen op Pinterest.
Zo kunnen bezoekers jouw berichten gaan delen op Pinterest. Met deze knop maken zij in een mum van tijd een nieuwe pin aan die doorverwijst naar jouw website.

Beschrijf je pin goed

Als je een nieuwe pin aanmaakt is het belangrijk dat het tekstje bij jouw pin goed omschrijft wat er op de foto te zien is. Zorg ook voor een gepast categorie. Zo word je pin aan andere gebruikers getoond.

Voorbeelden

In België zijn er voorlopig nog niet veel bedrijven actief op Pinterest. Hier een aantal voorbeelden om je te inspireren.

Tattoo for a week

De Belgische webshop ‘Tattoo for a Week verkoopt tijdelijke tattoos in en buiten België.
Op Pinterest hebben ze maandelijks bijna 2 miljoen views. Bij hun pins kan je ook snel doorklikken naar het product in de webshop.
https://www.pinterest.com/TattooForAWeek/boards/

pinterest Tattoo for a week

Meubelen Larridon

Een mooi voorbeeld is Meubelen Larridon uit Lendelede. Deze meubelzaak plaatst mooie foto’s met hun producten op Pinterest en linkt ook door naar hun webshop. Deze strategie levert hen maandelijks meer dan 100.000 weergaven op Pinterest. Ze hebben ‘slechts’ 33 volgers, op Pinterest speelt dit aantal niet echt een rol. Je kan mensen even goed bereiken met een aantal inspirerende pins die het goed doen op Pinterest.
https://www.pinterest.com/meubelslarridon/boards/

pinterest meubelen Larridon

Pascale Naessens

De Pinterest van Pascal Naessens is heel eenvoudig. Ze heeft slechts een aantal borden gemaakt. Toch is dit al voldoende om een aantal mensen te inspireren.
https://www.pinterest.com/PascaleNaessensOfficial/boards/

pinterest pascale naessens

 

Gastblog

Gastblog door social media experte Nadja Desmet.
Neem contact op bij vragen of voor advies: www.someflex.be

Recente artikels

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, events en opleidingen.