Om je beter van dienst te zijn, maakt Agentschap Innoveren & Ondernemen gebruik van cookies.
Ik begrijp het

Hulp nodig bij je eerste en verdere stappen online?

Geschreven door VLAIO op

Op de portaalsite “Het Internet. Ook uw zaak” vind je naast de oriënterende e-scan ook allerlei handige werkinstrumenten, een pak relevante informatie en getuigenissen van collega’s uit verschillende branches die uitleggen hoe zij het aanpakken. Daar komen nu nog de opnames en presentaties bij van de webinars van de Vlaio-actie Eerste Hulp Bijj Online verkoop. In die webinars zorgden de experten van Mex United voor een stap-voor-stap-aanpak voor wie nog online actief wil worden met een winkel. Ontwikkeld omwille van de lockdown. Minstens even nuttig en noodzakelijk na de lockdown.

Van “Google mijn zaak” (een gratis tool die je echt, zoals iedere handelaar, zou moeten gebruiken) over verkopen via Facebook, Instagram of marktplatformen, tot starten met een eigen webshop: het passeert allemaal de revue. Je krijgt de voor- en nadelen van allerlei oplossingen praktisch uitgelegd door marketingspecialisten. Voor sommige onderdelen komen ook handelaars hun ervaringen delen.

De opnames, gecombineerd met de gebruikte presentaties, kan je ook buiten lockdown-tijden perfect als een handleiding gebruiken, om je eerste stappen online te zetten of om je activiteiten online te verbreden of efficiënter te maken. Al het materiaal vind je op de Vlaio-website.

Met vragen over de onderwerpen van de webinars kan je nog bij de experten van Mex United terecht tot half 2021. Coördinaten staan op dezelfde Vlaio-pagina. Heb je behoefte aan nog extra begeleiding? Ook daarin voorziet Vlaio: gratis begeleiding (collectief en individueel) kan je bekomen via de Vlaio-partners NSZ en Unizo.